14/04/23

ПРОТИВ ЛАЗЕРНАТА КОРЕКЦИЯ НА ЗРЕНИЕТО. ОТКРОВЕНИЯ НА ЕКСПЕРТ

 


Учените са оценили влиянието на компютрите и джаджите върху резултатите от лазерната корекция на зрението. Веднага след операцията късогледството, далекогледството и астигматизмът напълно изчезват. Но колкото повече пациентът работи пред компютър, толкова по-слаб е ефектът от операцията. След 1-2 години някои от тях започват отново да носят очила и лещи.

В проучванията са участвали над 500 души, преминали през лазерна корекция на зрението. Всички те прекарват повече от 8 часа на ден пред компютър, телевизор и смартфон. Експерти, изучили техните диагнози, стигат до разочароващи заключения.

Ето какво казва за това директорът на центъра Стефан Иванов.

img 

Преди операцията всички участници са имали зрителни увреждания с лека до умерена тежест: късогледство, далекогледство, астигматизъм, трудно фокусиране и др. След лазерната корекция зрителната яснота се възстановява почти веднага. 80% от пациентите престават да носят очила и контактни лещи. Но за тези, които се занимават с умствен труд, в рамките на 1-2 години ефектът от операцията започва постепенно да намалява. А при някои зрението се влошава още повече.

ЕТО И ТИПИЧНИ СЛУЧАИ.

img
 

Така вижда света една от участниците - жена на 39 години, счетоводителка, прекарваща по 7-11 часа на ден пред компютър. Преди корекцията на зрението тя носеше контактни лещи.

img

Преди една година тя дойде в нашата клиника за да се подложи на хирургична корекция на далекогледство. Но след 2 години тя отново започна да носи лещи.

img
img
 

Ето снимка на ретината на друг пациент - 27-годишен програмист, който дойде при нас за лазерна корекция на астигматизъм.

img

Операцията му помогна само за кратко време. Пациентът се научи да се справя без очила.

img

Но година по-късно той дойде при нас за втора корекция. Поради продължителна работа пред компютър, зрението му отново се влоши.

img

По-голямата част от историите са такива. Работата пред компютър постепенно намалява до нула ефекта от хирургичната корекция на зрението. Когато човек седи неподвижно и се взира в екрана няколко часа подред, цилиарният мускул, поддържащ лещата на мястото й, се напряга. Този мускул отговаря за акомодацията - способността да виждаме на различни разстояния. С течение на времето акомодацията отслабва, а зрението рязко се влошава.

При продължителна работа пред компютър кръвоснабдяването на лещата и ретината също отслабва, което провокира развитието на късогледство и далекогледство и с годините се увеличава риска от развитие на катаракта, глаукома и други опасни заболявания.

Ако нашите пациенти биха се отказали от компютъра и биха спрели да гледат телевизия, ефектът от лазерната корекция би бил по-траен. Но при 70% от участниците в проучването професията им е свързана с интелектуална работа и отказът от постиженията на цивилизацията би довел до много по-сериозни проблеми от лошото зрение: липса на пари, усещане за нереализация и т.н. В съвременния свят е невъзможно да се живее без джаджи. Да и няма нужда - в противен случай светът ще загуби милиони учени, програмисти, дизайнери, журналисти, финансови анализатори и т.н.

Но как тогава да поддържаме зрението си, ако дълго време работим на компютър?

Веднага ще кажа: хирургическата намеса не е вашият метод. Грижата за очите трябва да идва отвътре. Това е възможно благодарение на биологично активни комплекси и добавки с микроелементи, които възстановяват зрението.

КАКВИ СРЕДСТВА ТРЯБВА ДА ВЗЕМАМЕ ЗА ЗДРАВЕТО НА ОЧИТЕ?

img 

Най-ефективните микроелементи в подкрепа на зрението са бета-каротин, витамин Е, витамин C и цинк. Те укрепват цилиарния мускул, увеличават кръвоснабдяването на очната ябълка, намаляват умората на очите след продължително натоварване и намаляват риска от развитие на глаукома и катаракта с 40%. Тези елементи често се използват в продукти за здравето на очите. Но, за съжаление, производителите не винаги спазват правилната им дозировка.

Дисбалансът на бета-каротин и цинк в някои средства понякога води до обратен ефект. Особено в комбинация с витамини. Излишъкът им е вреден за кръвоснабдяването на очите, както и недостига им - зрителните мускули се претоварват, ресурсите на ретината и лещата се изчерпват още по-бързо.

Като химик мога да препоръчам отлично средство за подобряване на зрението с оптималното съдържание на посочените по-горе компоненти - капсулите O caps . Дозировката на бета-каротин, витамин Е, витамин C и цинк, е точно толкова, колкото е необходимо за зрението ни, за да премахнем ежедневната умора на очите, да възстановим кръвообращението и да поддържаме цилиарния мускул в добра форма.

За да виждате по-добре след един месец, приемайте всеки ден по 1 капсула O caps . Според нашите пациенти след 1-2 седмици зрението става по-ясно, способността да виждате дребен шрифт и да забелязвате цветни нюанси се връща.

Благодарение на O caps вече 342 пациенти с начална деформация на зрението намалиха носенето очила и контактни лещи, а над 2000 души подобриха зрението си и без тях.

Ефектът от O caps е кумулативен. Ще ви трябват 1-2 курса годишно, в зависимост от състоянието на очите ви. След 2-3 курса зрението ви ще се подобри с 60% - дори ако прекарвате повече от 7-8 часа на ден пред компютъра, а след края на работния ден сте свикнали да се отпускате пред телевизора.

Капсулите O caps имат един минус - те все още не се продават в аптеките. Но възможностите на интернет са безкрайни. На уебсайта на производителя можете да ги поръчате от всяка точка на света - без проблеми с доставката и плащането.

imgimg

Премини към сайта на O caps

Коментари

11 5
img
 
Митко11.04.2023

Смятах да се запиша за корекция на зрението. Благодаря за съвета. Спестихте ми толкова пари.

img
 
Васил11.04.2023

Ако бях на твое място, все пак бих отишъл в клиниката. Може би страдаш от по-сериозно заболяване и имаш непоносимост към тези компоненти.

img
 
Милена11.04.2023

Веднъж пих тези капсули. Те нямат противопоказания. А зрението се възстановява много добре - след седене пред компютъра очите спряха да ме болят.

img
 
Диди11.04.2023

Да, капсулите са супер! Мисля, че сега започнах да виждам по-добре дори на тъмно.

img
img
 
Иван12.04.2023

Познат проблем. Работя като програмист. Вечер очите ме болят толкова силно, че искам да ги затворя и да не ги отварям цял ден.

img
 
Влади12.04.2023

Капсулите пристигнаха много бързо! Доставката се извършва своевременно!

img
 
Ацко12.04.2023

Много ви благодаря! Поръчах на себе си и жена си

img
 
sweet bubblegum13.04.2023

Надявам се, че с O caps зрението ми ще се възстанови след университета! Докато си писах дипломната работа, почти ослепях (((

img
 
Методий13.04.2023

Нося контактни лещи. Но са толкова неудобни! Лекарят каза, че ако продължа да нося контактни лещи, има опасност роговицата да се изтъни. Очилата са още по-лош вариант. Мислите ли, че тези капсули ще ми помогнат?

img
 
Лили13.04.2023

Опитай се да ги пиеш и да сваляш лещите за кратко всеки ден. Първо за час, после за 2 и т.н.

img
 
Борислав13.04.2023

O caps препоръчвам на всички! На последната проверка на зрението прочетох редовете в долната част на таблицата с лекота.

Премини към сайта на O caps

ПРЕМИНИ