14/04/23

Как да се възстановите след тежък работен ден? Експресен метод от индийските йоги

 Вечер почти всички сме капнали от умора, изтощени от забързаното ежедневие и стреса в работата. Какво можете да направите, ако енергията ви е на привършване, но все още трябва да свършите цял куп неща и едва намирате 15 минути на ден за себе си?

Аз знам един безпогрешен метод, който сработва по-бързо от чаша кафе. Нарича се акупресура – масаж на биоактивните точки по шията, гърба и кръста ви. Индийските йоги изработват акупресурни садху дъски за тази цел, като им трябват едва 10-15 минути, за да се заредят с енергия, така че да работят за благото на своето семейство и да се занимават с йога след това.

Когато бях в Индия, аз също имах възможността да полежа на дъска за садху. В началото беше необичайно, но съвсем скоро престанах да усещам умора и се почувствах така, сякаш ми бяха поникнали крила! Дори след като бях седяла превита пред компютъра цял ден.

А сега, човек може да закупи акупресурна постелка и в нашата страна. Тя работи като дъската за садху, но е много по-удобна и заема по-малко място, тъй като може да се побере дори в дамска чанта.

Когато се прибрах у дома, аз си купих постелка. Тя се нарича Motion Mat. Можете да я купите тук, директно от производителя, на достъпна цена. Постелката изглежда ето така:

Най-хубавото е, че пластмасовите „шипчета“ са разположени в съответствие с биоактивните точки по човешкото тяло.

Постелката е изработена от лен и е напълнена с кокосови влакна, които запазват своята форма – постелката изобщо не се набръчква, когато променяте положението на тялото си. „Шиповете“ на Motion Mat са направени от медицинска пластмаса HIPS и са оформени като цветчета със заострени листенца.


За да се възстановите бързо след изтощителен ден, просто легнете върху постелката и се отдайте на мисли за приятни неща.

Ако вратът и рамената ви болят след продължителна работа пред компютъра, следната позиция е препоръчителна:

Можете да ходите боси или обути в тънки чорапи – усещането е прекрасно, а постелката масажира стъпалата ви. Между другото, ето един лайфхак за вас: постелете Motion Mat на пода в банята и стойте върху нея, докато миете лицето и зъбите си. Този масаж ще ви зареди с повече енергия от контрастен душ или чаша силно кафе!

Практичната постелка Motion Mat може да се използва дори в офиса. Ако не можете да легнете на пода, просто я подложете под кръста си за 10 минути. Вашата продуктивност ще се повиши поне два пъти, твърдя го от собствен опит!

„Болезнено ли е?“, може да попитате вие. Ами, усещането е като да лежите върху дребни камъчета, затова е по-добре да лягате на постелката, облечени в леки дрехи от памук или естествена коприна. Халатът за баня и домашните дрехи от плътни материи не са подходящи, тъй като няма да получите масажиращия ефект.

Начинаещите би трябвало да започнат с 5-7 минути, дори да им се иска да полежат по-дълго време на постелката. В течение на седмица увеличете тази продължителност до 10-15 минути.

При спортистите Motion Mat помага на атлетите да подобрят ефективността на своите тренировки. Масажирането на биоактивните точки способства за по-бързото намаляване на наднорменото тегло и за натрупването на мускулна маса. Портокаловата кожа по бедрата и ханша ви бързо се изглажда. Не вярвате ли? Вижте няколко упражнения, които можете да правите с Motion Mat.



И така, оказва се по-лесно да се заредите с енергия след работния ден, отколкото си представяте. Този метод е подходящ за всекиго: от служителите в офиси до постоянно заетите млади майки. Онези, които посещават моя канал за първи път, получават ПОДАРЪК: 50% ОТСТЪПКА от Motion Mat.

Трябва единствено да посетите уебсайта на производителя на Motion Mat Като натиснете този бутон и оформите поръчката. Вашата постелка ще поеме към посочения от вас адрес в рамките на един час след като я поръчате!

Пазете се и бъдете здрави!

КУПЕТЕ MOTION MAT